https://gateway.aryaktravel.com/api/
راهنمای سفر الهه ارباب جعفری 11 تیر ، 1404 زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه

چک لیست وسایل و نکات ضروری برای سفر و جابه جایی در بحران 

در برخی شرایط همه ما مجبور هستیم سفر‌های فوری و ناگهانی را تجربه کنیم. با این که کلمه سفر همیشه با آرامش، شادی و تعطیلات همراه بوده اما گاهی هم اتفاق می‌افتد که سفر به عنوان راه نجاتی برای بقا و حفظ امنیت افراد باشد. با توجه به اتفاقات اخیر کشور و ایجاد نا به سامانی‌ها و ایجاد دلهره و نگرانی افراد تصمیم می‌گیرند تا مناطق پر خطر را ترک کرده و با خانواده و عزیزان خود در منطقه‌ای آرام‌تر سکونت کنند. در برخی شرایط خاص، مثل شرایط اضطراری – مثل قطع دسترسی به امکانات معمول، شلوغی مسیرها یا ناپایداری وضعیت شهرها – می‌توانند تجربه سفر را به چالشی جدی تبدیل کنند. در چنین مواقعی، داشتن یک چک‌لیست از وسایل ضروری و رعایت چند نکته مهم، می‌تواند خیال‌تان را آسوده‌تر کند و کمک‌تان کند سریع‌تر و امن‌تر تصمیم بگیرید. در این مطلب، نگاهی می‌اندازیم به وسایل و نکاتی که دانستن آن‌ها برای سفر در شرایط خاص و بحرانی ضروری است؛ چه برای خودتان، چه برای خانواده و عزیزانتان.

وسایل ضروری سفر در جنگاولین نکته برای سفر در شرایط بحرانی داشتن آرامش و حفظ خونسردی است. با وجود این که حادثه‌هایی مثل سیل یا زلزله یا حتی جنگ بسیار دلهره آور و استرس‌زا است اما حفظ خونسردی به عنوان اولین نکته کلیدی در حفظ جان و امنیت شما و عزیزانتان نقش پر رنگی را بازی می‌کند. شما هرگز بدون داشتن کنترل روی آرامشتان قادر به مراقبت از خود و دیگران نخواهید بود! 
در صورت اضطراب زیاد از تکنیک‌های تنفسی، نوشیدن آب کمک بگیرید و از قبل برای شرایط پیش رو تجهیزات و برنامه‌ای را در نظر بگیرید.  

چک لیست لوازم مورد نیاز برای سفر در دوران جنگ

آب و غذا
آب تمیز و غذاهایی که سیرکنندگی بالا و تاریخ انقضای طولانی دارند را در اولویت قرار دهید! کنسرو‌ها، غذاهای خشک، مغزیجات و مکمل‌هایی که الکترولیت بدن شما را تامین می‌کنند جزو اصلی‌ترین بخش‌های کیف وسایل ضروری شما هستند. بیسکوئیت‌ها، مغز‌ها، کنسرو تن ماهی، نان‌های خشک و مواردی از این قبیل می‌توانند گزینه‌ی خوبی باشند. پیشنهاد می‌کنیم از سبک‌ترین مواد مغزی استفاده کنید تا وزن کیف اضطراری قابل حمل باشد و شما را دچار مشکل نکند.  

کمک‌های اولیه و دارو‌ها
دارو‌های دائمی تمام اعضای خانواده و همینطور داروهایی مثل مسکن،‌ آنتی هیستامین‌ها، تب بر، ضد اسهال، ضد تهوع، داروهای ضد اضطراب(با مشورت پزشک) همگی از موارد مهمی هستند که باید در کیف اضراری دوران بحران جنگ همراه شما باشند. در کنار این اقلام باید حتما مواردی مثل باند یا گاز استریل، ماسک n95، دستمال کاغذی، پنبه استریل، الکل، موچین، قیچی، ضد عفونی کننده زخم مثل بتادین و پماد‌های ترمیم کننده زخم را در موارد ضروری لحاض کنید.
در صورتی که نوزاد به همراه دارید شیر خشک، آب جوشیده شده، پوشک و پماد‌های ضد سوختگی و ضد حساست را فراموش نکنید. 


مدارک و وجه نقد
مهمترین مدارک یعنی مدارک هویتی مثل شناسنامه، کارت ملی و پاسپورت را نزد خود نگه دارید. موارد دیگری مثل سند های ملکی و سایر مدارک مهم را در پوشه‌ی ضد آب نگهداری کنید. بهتر است از همه‌ی مدارک خود یک نمونه کپی نیز به همراه داشته باشید. 
در شرایطی که امکان دارد اینترنت یا بانک‌ها از کار بیافتند داشتن پول نقد یک امر مهم به شمار می‌رود. پول نقد حدودا یک یا دو میلیون برای گذران چند روز کفایت می‌کند. توجه داشته باشید پول‌های نقد را در یک کیف نگهداری نکنید و آن را در چند کیف یا لباس تقسیم کنید. 

پوشاک و وسایل مهم شخصی             
لباس‌های شما باید سبک راحت و طبق فصل انتخاب شوند. همراه داشتن دستکش‌های محکم مثل دستکش‌های کار، کفش‌های مناسب پیاده‌روی، کلاه های افتابگیر یا کلاه های گرم و یک دست لباس گرم نیز برای شب‌های سرد پیشنهاد می‌شود. لوازم شخصی مثل مسواک و ... نیز برای هر فرد به طور جدا باید در نظر گرفته شود.

تجهیزات مهم
در شرایط بحرانی مثل جنگ باید حتما مواردی برای ارتباط، پیگیری اطلاعیه‌ها و تامین برق داشته باشید به همین منظور باید حتما پاوربانک‌های شارژ شده، رادیو، گوشی‌های همراه،‌ چراغ قوه، شمع، فندک یا کبریت،‌ باتری اضافه برای رادیو یا چراغ قوه همراه داشته باشید. در لیست تجهیزات مهم حتما چاقو، سوت، قاشق و چنگال سبک پلاستیکی، کابل‌های شارژ تمام وسایل برقی که همراه دارید را به عنوان اقلام ضروری در کیف اضطراری دوران بحران قرار دهید. 

در صورتی که حیوان خانگی دارید
در شرایط جنگ باید برای حیوان خانگی خود برای حداقل ۳ روز آب و غذای مخصوص، داروهای مهم حیوان خانگی، مدارک شناسایی و مالکیت و یک کپی از تصویر حیوان خود ( برای زمان گم شدن) به همراه داشته باشید. 

نحوه چیدن اقلام در ساک اضطراری

پایین‌ترین قسمت کیف را به مواد غذایی و مواردی که وزن بیشتری دارند اختصاص دهید
داروها و کمک های اولیه را در زیپ های جلویی یا جایی که دسترسی به آن ساده تر اتفاق می‌افتد قرار دهید.
لوازم پر مصرف را در بالاترین قسمت قرار دهید
مدارک مهم، پول‌های نقد و مواردی مثل گاز استریل، باتری‌ها، کبریت و... را در کیسه یا زیپ کیپ های ضد آب نگهداری کنید
ترجیحا کیف خود را سبک انتخاب کنید، کوله پشتی‌های بزرگ بهترین گزنینه برای کیف‌های اضطراری هستند.

در نهایت
بهتر است تمام موارد فوق را از قبل به صورت یک کوله پشتی آماده در کنار درب ورودی داشته باشید. حتما لیست موارد ضروری دوران جنگ را به طور کامل تهیه و آماده سازی کنید. توجه داشته باشید که در چنین شرایطی فرودگاه‌ها و خطوط پروازی بسته و نا امن هستند پس از حضور در فرودگاه‌ها اجتناب کنید. بهترین انتخاب سفر زمینی به مناطق امن تر می‌باشد پس از قبل مسیر را از نقشه کاغذی مرور کنید و مسیر‌های خلوت تر را برای سفر خود در این دوران در نظر بگیرید. 

امیدواریم که چک لیست موارد ضروری ذکر شده بتوانند در شرایط اضراری مثل جنگ، زلزله، سیل و بحران‌های مشابه در حفظ جان و امنیت شما موثر باشند.

 

مقالات مرتبط

بلیط هواپیما چارتر و سیستمی

خرید آنلاین بلیط پرواز های داخلی و خارجی

رزرو آنلاین هتل ها

رزرو و دسترسی به اطلاعات کامل هتل های خارجی و داخلی

رزرو آنلاین تورهای مسافرتی

خرید انواع تور به مقاصد خارجی و داخلی

6LeGHqAdAAAAAGMcJx9a0GEt6VYJLCwBDG-kLkpk